Het menselijke gezicht van AI

Artificiële intelligentie (AI) is een veelbelovende technologie. Net als andere technologieën hangt het succes af van de toegankelijkheid en bruikbaarheid voor mensen zonder technische achtergrond.

Tijdens een interview bij de OECO Groep bespraken onze collega's Ward De Muynck en Davy Hoornaert de integratie van artificiële intelligentie (AI) in het productieproces.

Interview

AI is recent veel toegankelijker geworden voor een bredere groep van mensen. De opkomst en het succes van oplossingen zoals ChatGTP zijn daar een bewijs van. Deze applicaties laten je toe om op een vrij natuurlijke manier te communiceren met technologie. Dat werkt enorm drempelverlagend.

Ondanks deze vooruitgang is het niet voor iedereen even evident om met AI om te gaan. Hier en daar blijft het een gesloten doos die zijn geheimen niet volledige prijsgeeft. Dat gebrek aan transparantie maakt het moeilijk om beslissingen van AI blindelings te vertrouwen.

Bij één van onze klanten zorgden we ervoor dat operatoren een handige interface kregen waarmee ze de voordelen van AI konden benutten.

"De applicatie is mijn maat geworden"

Operator

Tijdens het interview gaan we dieper in op de oplossing en de aanpak die we gebruikt hebben om technologie een menselijker gelaat te geven. Je vindt er de volgende principes in terug:

  1. De mens centraal zetten
  2. Observeren en dan implementeren
  3. Contactloze interacties inzetten

Op zoek naar een UI voor AI?

We helpen graag om technologie nog meer toegankelijk te maken.