"Hoe maken we afhaalophaling eenvoudiger voor de klant?"

Vanheede

De opdracht

Vanheede Environment Group is gespecialiseerd in de inzameling, sortering en verwerking van bedrijfsafval. Ze helpen dit afval verwerken tot nieuwe grondstoffen. Ze spelen op die manier een sleutelrol in de circulaire economie.

Vanheede wou efficiënter kunnen communiceren met haar klanten. Naast het bestaande klantenportaal wou men hiervoor een mobiele applicatie inzetten. De uitdaging voor Vanheede was om een gebruiksvriendelijke applicatie aan te bieden waarmee klanten op een laagdrempelige manier de inzameling van afval digitaal kunnen afhandelen.

Vanheede 2

Onze bijdrage

Discovery bootcamp

We brachten verschillende stakeholders van Vanheede en het ontwikkelingsteam samen tijdens een Discovery Bootcamp. Dit is een meerdaagse activiteit waarbij we mensen in interactieve workshops begeleiden om samen een realistische oplossing te bedenken voor een opportuniteit.

We deelden tijdens deze workshops begrip over het doel, de verwachtingen en de risico’s van het idee. We bepaalden samen de krijtlijnen van een geschikte oplossing. We maakten het idee tastbaar via een klikbaar prototype. Tenslotte valideerden we de oplossing met eindgebruikers. We kregen bevestiging van het idee en kansen om tijdig bij te sturen.

"We kunnen snel, efficiënt en met vertrouwen van start met de realisatie."

Vanheede

Het resultaat

Synergie

Via interactieve workshops werd kennis gedeeld en afgestemd rond zowel het probleem als de oplossing voor afvalophaling. Zo konden we met het ganse team samenwerken rond een complex thema. Via verschillende invalshoeken van het multidisciplinaire team werden de beste ideeën naar boven gehaald.

Vertrouwen

Op het einde van de bootcamp had Vanheede een helder beeld van de gewenste oplossing. Bovendien was het risico van dit idee verkleind na validatie met eindgebruikers. Men kreeg bevestiging dat het zinvol was om hier verder in te investeren. Dit resultaat kwam er nog vooraleer de eerste letter code werd geschreven. Dat is kostenefficiënt.

Efficiënte ontwikkeling

Na de intensieve samenwerking kon ontwikkeling meteen starten. Het ontwikkelingsteam had een beter begrip van wat er van hen verwacht werd. Door deel te nemen aan de bootcamp verliep de informatieoverdracht vlotter. Het interactieve prototype maakte bovendien de richting van de oplossing veel duidelijker. Iedereen kon op die manier meedenken hoe de applicatie de gebruiker zou ondersteunen.

Heb jij ook een uitdaging? We luisteren graag naar jouw verhaal en jouw specifieke noden.